Publicador de continguts


PalmaActiva obre la seva línia d’ajudes per a establiments emblemàtics


11 de setembre de 2023

L’Ajuntament destina 100.000 euros a aquestes subvencions

Palma, 11 de setembre de 2022.- PalmaActiva ha obert la seva línia d’ajudes per a establiments emblemàtics, dotada amb 100.000 euros. Segons Lupe Ferrer, regidora d’Economia i Comerç, l’objectiu d’aquestes subvencions és el de donar suport als establiments emblemàtics mitjançant ajudes directes. El termini per a presentar sol·licituds finalitza d’aquí a tres setmanes.

Aquestes ajudes es convoquen per sisè any consecutiu i es manté el pressupost de 100.000 euros de l’any passat”, explica Ferrer.

La regidora afegeix que aquestes subvencions es destinen a donar suport a la competitivitat d’aquells comerços inclosos en el Catàleg d’establiments emblemàtics de Palma 2023. L’objectiu és contribuir a la seva protecció i conservació. Les ajudes serveixen per a fer front a les despeses ordinàries i corrents generades durant el període 2022.

L’edil de Comerç afegeix que aquests dies personal de PalmaActiva està contactant amb tots els establiments del Catàleg per a informar-los d’aquestes subvencions i per a ajudar-los, si fa falta, a sol·licitar l’ajuda.

Com a novetat, la convocatòria d’enguany estableix una presentació de la documentació preceptiva classificada en funció de la forma jurídica de l’establiment a l’efecte de facilitar-ne la identificació i la presentació de la documentació.

EMBLEMÀTICS

Aquest 2023 el Catàleg d’establiments emblemàtics de l’Ajuntament de Palma ha quedat conformat per 114 establiments –enfront dels 105 de l’any passat.

Aquest Catàleg té l’objectiu de garantir la continuïtat dels establiments emblemàtics al lloc on estan situats i amb l’activitat que s’hi desenvolupa, tot reconeixent-ne la importància i establint una sèrie de mesures que contribueixen a la seva protecció i conservació.

PalmaActiva concedeix aquestes ajudes en exercici de les funcions de promoció de l’economia local amb l’objectiu de donar suport i fomentar el comerç a la ciutat de Palma, en concret per a contribuir a la protecció i conservació dels comerços que formen part del Catàleg d’establiments emblemàtics de la ciutat, i per a coadjuvar el seu manteniment.

L’import subvencionable es derivarà del prorrateig de l’import global màxim destinat a les subvencions entre tots els sol·licitants que compleixin els requisits i que formin part del Catàleg d’establiments emblemàtics de Palma 2023.

Més informació:

https://web.palmaactiva.com/seuelectronica/

https://web.palmaactiva.com/empresa/comercio/establecimientos-emblematicos/

 

Data darrera modificació: 11 de setembre de 2023