Publicador de continguts


Cort obre el termini el pròxim 27 de novembre per a la renovació del distintiu de resident ORA - PRORROGAT FINS DIA 29 DE FEBRER - 


24 de novembre de 2023

Palma, 24 de novembre de 2023.- A partir del pròxim 27 de novembre, s’obre el termini perquè els usuaris puguin renovar el distintiu de resident ORA, període que finalitza el 31 de gener de 2024. La taxa per al present exercici serà de 24 euros i es pot fer el pagament mitjançant targeta o document de pagament bancari de l’Ajuntament i no es permetrà el pagament en efectiu.

L’Ajuntament de Palma ha informat que aquesta renovació permetrà als usuaris actualitzar els canvis que s’hagin produït al llarg de l’any com puguin ser canvi de domicili, permís de residència o canvi de vehicle.

El distintiu de resident ORA es pot sol·licitar per via telemàtica o presencial.

Un cop realitzades les modificacions que l’usuari estimi oportunes, si s’opta per la via telemàtica, cal enviar un correu electrònic a incidenciesora@palma.cat on s’ha d’incloure una justificació dels canvis efectuats. Posteriorment, haurà d’abonar la taxa corresponent i Cort li enviarà el nou distintiu en els següents 30 dies hàbils.

En cas que es vulgui obtenir el distintiu ORA de manera presencial, l’interessat haurà de desplaçar-se a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) situada a l’edifici de la Policia Local a l’avinguda de Sant Ferran, sempre mitjançant cita prèvia, a la qual es podrà accedir a www.palma.cat, a www.mobipalma.mobi o trucant al 971 225 571.

En cas que hagin passat els 30 dies hàbils des de la data de pagament i no s’hagi rebut el distintiu, es pot enviar un correu electrònic a renovacioora@palma.cat per a gestionar un duplicat o es pot acudir a les oficines de l’SMAP.

La renovació presencial del distintiu sense incidència també s’ha de fer a les oficines de l’SMAP.

Cort ha recordat que la taxa ORA és voluntària i que el distintiu de l’any 2023 és vàlid fins que finalitzi el termini per a la renovació.

A més, ha advertit que l’empadronament fictici per a obtenir el distintiu de resident ORA constitueix una infracció que pot implicar la retirada del distintiu i pot acabar en expedient sancionador.

Aquest any, un total de 16.550 residents poden renovar el distintiu de la zona ORA, encara que en comparació amb la campanya 2023 anterior, aquest any es redueix en 1.346 residents.

L’Àrea de Mobilitat i Polígons Industrials ha previst a la campanya que comença ara un total de 13.100 avisos sense canvis i 3.550 amb canvis. A més, hi ha 2.845 casos pendents d’obligacions tributàries que es troben en procés d’execució amb l’Ajuntament de Palma.


Data darrera modificació: 29 de gener de 2024