Publicador de continguts


L’Ajuntament de Palma activa un dispositiu especial amb motiu de l’inici del curs escolar


8 de setembre de 2023

La Policia Local destina 110 efectius per a controlar el trànsit i els accessos als col•legis

EMT reforç a diferents línies d'autobús

Palma, 08 de setembre de 2023.- L'Ajuntament de Palma, a través de diferents àrees municipals, ha desenvolupat un dispositiu especial que es posarà en funcionament el dillunsdia 11 amb motiu de l'inici del curs escolar.

Aquest dispositiu té com a objectiu facilitar i agilitzar l'accésals centres escolars tant dels pares com dels alumnes i en el mateix han intervingut les à

La Policia Local destina 110 efectius per a controlar el trànsit i els accessos als col·legis

EMT reforça diferents línies d’autobús

Palma, 08 de setembre de 2023.- L’Ajuntament de Palma, a través de diferents àrees municipals, ha desenvolupat un dispositiu especial que es posarà en funcionament el dilluns dia 11 amb motiu de l’inici del curs escolar.

Aquest dispositiu té com a objectiu facilitar i agilitzar l’accés als centres escolars tant dels pares com dels alumnes i hi han intervingut les àrees de Policia Local, Infraestructures i Mobilitat.

Policia Local

L’Àrea de la Policia Local reforçarà els controls d’accés als centres escolars amb un total de 110 efectius que actuaran en matèria de seguretat viària sobre uns 15 controls de trànsit en un total de 127 centres escolars.

Aquest reforç té com a fi regular el trànsit rodat i aportar les mesures de seguretat necessàries perquè l’inici del curs es desenvolupi amb tota normalitat.


 

Infraestructures

Per part seva, l’Àrea d’Infraestructures ha realitzat algunes actuacions en diferents obres per a facilitar l’entrada i sortida de pares i escolars als centres.

En aquest sentit, s’han dissenyat mesures específiques per a facilitar l’accés al Col·legi Mare Alberta mentre s’estan duent a terme les obres de millora al camí dels Reis.

Des d’Infraestructures s’ha informat que el tram I ja està conclòs i es continuen executant les obres al tram II cap a Gènova. Per tot això, al llarg del curs l’accés al col·legi des de la rotonda de la zona de Gènova romandrà tancat i només es podrà accedir al centre des de la rotonda de Son Rapinya.

Una vegada concloses les obres, l’accés al col·legi Mare Alberta des de Gènova es reobrirà, permetent la circulació de vehicles en tots dos sentits, la qual cosa redundarà a millorar la mobilitat en aquesta zona.

Mentrestant, i com a mesura temporal, la Policia Local recorda que estarà prohibit aparcar al carrer intern del col·legi i tampoc no es podrà aturar el cotxe en doble fila a la rotonda d’entrada al centre escolar.

L’Àrea d’Infraestructures ha informat sobre totes aquestes mesures i els avanços en les obres tant al Col·legi Mare Alberta com als veïns de la zona. La tinenta de batle d’Infraestructures, Belén Soto, ha realitzat aquest matí una visita a les obres ja finalitzades del tram I.

EMT

Finalment, l’EMT ha reforçat les línies més pròximes als centres escolars, com ara l’L3 i l’L33 amb una freqüència de 5 minuts entre Son Fuster i la plaça d’Espanya en les hores d’entrada als col·legis.

A més, també s’ha reforçat l’L5 amb una freqüència de 7 minuts en les hores d’entrada i sortida dels col·legis i l’L7 amb una freqüència d’entre 5 i 7 minuts.

L’EMT també ha considerat oportú reforçar l’L8 i l’L10 amb reforços puntuals des de Palma i des de l’IES Juníper Serra; les línies 12 i 24 amb reforços des de l’Antiga Presó cap al centre (a l’IES Son Pacs carrega el servei regular que ve des de la Garriga); l’L14 amb reforços a Amadip des de Palma tant d’anada com de tornada, i l’L19, que restableix el servei des del centre de Palma amb 30 minuts de freqüència.

 

rees de PoliciaLocal, Infraestructures i Mobilitat.

Policia Local

L'àrea de la Policia Local reforçarà els controls d'accés als centres escolars amb un total de 110 efectius que actuaran en matèria de seguretat viària sobre uns 15 controls de trànsit en un total de 127 centres escolars.

Aquest reforç té com a fi regular el trànsitrodat i aportar les mesures de seguretat necessàries perquè l'inici del curs es desenvolupi amb tota normalitat.


Infraestructures

Per part seva, l'àrea de Infraestructures ha realitza talgunes actuacions en diferents obres per a facilitar l'entrada i sortida de pares i escolars als centres.

En aquest sentit s'han dissenyat mesures específiques per a facilitar l'accés al col•legi Mare Alberta mentre s'estan duent a terme les obres de millora en el Camí dels Reis.

Des de Infraestructures s'ha informat que el tram I ja està conclòs i es continuen executant les obres en el tram II cap a Gènova. Per tot això, al llarg del curs l'accés al col•legi des de la rotonda de la zona de Gènova romandrà tancat i només es podrà accedir al centre des de la rotonda de Son Rapinya.

Una vegada concloses les obres, l'accés al col•legi Mare Alberta des de Gènova es reobrirà permetent la circulació de vehicles en tots dos sentits, la qual cosa redundarà a millorar la mobilitat en aquesta zona.

Mentrestant, i com a mesura temporal, la Policia Local recorda que estarà prohibit aparcar al carrer intern del col•legi i tampoc es podrà parar el cotxe en doble fila en la rotonda d'entrada al centre escolar.

L'àrea de Infraestructures ha informat sobre totes aquestes mesures i els avanços en les obres tant al Col•legi Mare Alberta com als veïns de la zona. La tinenta de batle d'Infraestructures, Belén Soto, ha realitzat aquest matí una visita a les obres ja finalitzades del tram I.

EMT

Finalment, l'EMT ha reforçat les línies més pròxim esals centres escolars, com ara la L3 i la L33 amb una freqüència de 5 minuts entre Son Fuster i plaça de Espanya en les horesd'entrada als col•legis.

A més, també s'ha reforçat la L5 amb una freqüència de 7 minuts en les hores d'entrada i sortida dels col•legis i la L7 amb una freqüència d'entre 5 i 7 minuts.

L'EMT també ha considerat oportú reforçar la L8 i la L10 amb reforç puntuals des de Palma i des de l'IES Juníper Serra; les línies 12 i 24 amb reforços des de Antiga Presó cap al centre (En IES SónPacs carrega el servei regular que ve des de Sa Garriga); la L14 amb reforços a Amadip des de Palma tant d'anada com de tornada i la L19 que restableix el servei des del centre de Palma amb 30 minuts de freqüència.
 

Data darrera modificació: 19 d’octubre de 2023