Publicador de continguts


L’Ajuntament inverteix 1,3 milions d’euros a les escoletes de Palma per al curs escolar 23-24


7 de setembre de 2023

Lourdes Roca: “Materialitzam el nostre compromís mantenint les persones al centre, destinant ajudes a l’escolarització i millores als centres amb l’objectiu de millorar el benestar dels nins que hi acudeixen”

Palma, 7 de setembre de 2023.- La tinenta de batle d’Educació, Lourdes Roca, ha presentat avui el nou curs escolar 23-24 del Patronat Municipal d’Escoles d’Infants (PMEI) i ha explicat les principals novetats, que inclouen millores per un import de més d’1,3 milions d’euros.

Una de les novetats implica que l’Ajuntament de Palma bonifica per primera vegada al 100% la franja horària de les 8.30 a les 15.00 hores per a TOTS els cursos de les 29 escoletes que formen part de la xarxa complementària (centres concertats que s’han adscrit al programa), ja que les 12 municipals ja es beneficiaven d’aquests avantatges.

Roca ha destacat que “El Govern de les Illes Balears bonifica 4 hores i la diferència s’assumeix des de l’Àrea d’Educació mitjançant les ajudes a l’escolarització que s’ofereixen directament als centres. Les famílies ho gestionen amb el mateix centre per a simplificar el procés. La dotació pressupostària per a aquestes ajudes és de 450.000 €.”

Una altra novetat important és que l’ajuda atorgada per l’Ajuntament es mantindrà durant tot l’any, inclosos juliol i agost, ha destacat la regidora Roca.

La tinenta de batle ha manifestat que d’aquesta manera “materialitzam el nostre compromís mantenint les persones al centre, destinant ajudes a l’escolarització i realitzant millores als centres amb l’objectiu de garantir el benestar dels nins que hi acudeixen”.


Millores efectuades en infraestructura

D’altra banda, durant l’estiu, aprofitant les vacances escolars, s’han duit a terme diverses tasques de manteniment correctiu i altres obres de millora, que inclouen:

- Substitució de paviments deteriorats a l’Escola d’Infantil de Son Roca, a dues aules: 7.494,3 €.

- Substitució de paviments deteriorats a les Escoles d’Infantil de l’Arenal, a tres aules: 11.505,36 €.

- Reemplaçament de l’antiga caldera de gasoil a l’Escola d’Infantil de Ciutat Antiga per un sistema d’aerotèrmia, cosa que permet millores funcionals, energètiques i de consum: 8.074,74 €.

- Durant els pròxims mesos es climatitzarà l’Escoleta del Molinar, amb una dotació pressupostària de 580.000 €.

Cal recordar que l’inici del curs està programat per al divendres 8 de setembre, respectant la incorporació esglaonada dels nins segons el prescrit per la normativa vigent. Les direccions dels centres han acordat un calendari d’acollida i adaptació de referència per als 12 centres municipals de la següent manera:

- Entre el 8 i l’11 de setembre: període d’acollida i primeres estades amb les famílies. Durant aquest període, els nins tindran les seves primeres experiències a l’aula acompanyats per un familiar, durant un temps acordat amb les tutores.

- A partir del 12 de setembre: període d’adaptació a l’escola d’infantil.

 

 

Data darrera modificació: 11 de setembre de 2023