Publicador de continguts


L'IMI culmina el canvi del servidor informàtic municipal cap a un sistema més avançat i eficient


22 de març de 2021

 

Gran part de la migració s'ha duit a terme durant el cap de setmana per a minimitzar els efectes en la feina diària del personal

 

Palma, 22 de març de 2021.- L'Institut Municipal d'Innovació de l'Ajuntament de Palma (IMI) ha culminat el projecte de modernització del seu servidor informàtic cap a una tecnologia més avançada, passant del vell servidor IBM cap a l'entorn CENIA. Amb aquest últim pas es dona el tancament definitiu a un sistema obsolet que permetrà l'evolució i modernització de la informàtica corporativa de l'Ajuntament de Palma.

El regidor d'Hisenda, Innovació I Funció Pública, Adrián García, ha explicat que "una gran part d'aquest procés s'ha duit a terme durant el cap de setmana, treballant intensament per a fer efectiva la migració i minimitzar els possibles problemes a la feina diària del personal municipal".

L'Ajuntament de Palma té actualment un contracte de serveis TIC amb l'empresa Ricoh, que ha permès treballar durant els darrers mesos en aquest projecte de modernització i que ha resultat decisiu per a dur a terme el tancament definitiu d'un vell servidor IBM que encara ara seguia prestant servei. Aquest tipus de sistemes s'han mantingut en funcionament a Cort durant més de 30 anys donant servei a diverses aplicacions corporatives claus per al desenvolupament de la feina del personal de l'Ajuntament. García ha assegurat que "avui dia el manteniment d'aquest tipus d'equips host suposa un elevat cost". Un altre motiu d'aquesta modernització era "la dificultat que comporta mantenir programari desenvolupat amb tecnologies tan antigues pels pocs professionals qualificats que avui dia poden fer-se càrrec d'aquesta tasca". I ha agraït el "gran esforç i treball tècnic i de coordinació realitzat tant pels responsables de l'Institut Municipal d'Innovació com per l'empresa Ricoh en aquesta tasca tan complexa".

Modernització progressiva

La migració de l'antic servidor IBM cap a l'entorn CENIA ha estat un procés progressiu. Durant els últims anys l'IMI ha anat modernitzant les aplicacions antigues d'aquest servidor migrant-les a tecnologies més actuals, tot i que encara restaven algunes aplicacions importants per modernitzar. Amb aquest últim pas es dona el tancament definitiu a un sistema obsolet que permetrà l'evolució i modernització de la informàtica corporativa de l'Ajuntament de Palma.

Anteriorment s'havien iniciat en diverses ocasions i de forma infructuosa projectes per a finalitzar el seu cicle de vida, a causa de l'alta complexitat tècnica que comporta i de la dependència del programari desenvolupat sobre aquest entorn durant tant de temps.

Ara com ara i mentre duri la migració, el nou sistema conviu amb l'antic. Les bases de dades continuen allotjades als antics servidors, fet que pot generar alguna disfunció puntual de servei. La transferència d'aquestes bases de dades són la darrera passa per a completar la migració de tot el sistema a un entorn més modern, àgil i dinàmic, que permetrà implementar millores reals de servei.

Data darrera modificació: 11 de maig de 2023