Publicador de continguts


El IMI desenvolupa un mapatge del centre històric


8 de gener de 2024

L'Institut Municipal d'Innovació (IMI) ha dut a terme un exhaustiu mapatge del centre històric i ara compartirà les dades amb regidories i la ciutadania.

El Ajuntament de Palma ha estat en els últims mesos de l'any passat duent a terme un mapatge en 3D del Casc Antic. Es tracta de l'anàlisi més detallada d'aquesta zona que s'ha dut a terme mai. L'àrea responsable d'aquest projecte és l'Institut Municipal d'Innovació (IMI).

David Díez, coordinador General d'Innovació i Districte Digital, va assenyalar que «és un projecte pilot però de futur, es va idear al final de l'estiu passat. La ciutat està viva, es transforma», diu Díez, que adverteix que aquest és un pla pilot, «després ja veurem què fem». En els arxius del IMI es guarden amb zel els fotolitos amb les imatges que es van prendre en els vols de 1981, que recollien en fotografia la Palma de llavors. Molt ha canviat tot: des de la geografia de la ciutat als avançaments tecnològics amb els quals es recullen totes les dades.

El coordinador d'Innovació adverteix que «el futur està en la governança de la dada. Es podran conèixer els fluxos turístics dins de la ciutat, què consumeixen, cap a on van... Les possibilitats de la smart city quedaran reflectides aquí». Díez adverteix que «l'àrea de cartografia és el gran desconegut de Cort. Aquí no fem Google Maps, és molt més. La cartografia, de fet, ja es pot consultar des de la mateixa pàgina del IMI (https://imi.palma.es/). Aquesta primavera es durà a terme la fase 2, «quan el projecte estigui més madurat i totes les àrees tinguin accés dins de la dada».

A aquest mapatge en 3D se sumen les fotografies aèries, que es van renovar l'any passat amb una nova sèrie de vols, que se sumen a la cartografia tradicional. L'objectiu «és actualitzar les eines, ser més productius i difondre la cartografia de detall amb molta informació», assenyala Dolores Fernández, responsable del servei de Cartografia del IMI.

Data darrera modificació: 8 de gener de 2024